vrijdag 30 maart 2018

't Winkeltje


Bijna een jaar geleden ontstond de idee om een speelplaatswinkeltje te bouwen. De behoefte om tijdens de pauzes een drankje of versnapering te verkrijgen was groot.

Dus sloeg Dhr. Van Belle samen met zijn leerlingen de handen in elkaar. Leerlingen mochten een ontwerp maken. Een mooie oefening want ze merkten algauw dat wat ze getekend hadden het dak niet waterdicht kon worden gemaakt of dat een luifel veel te duur zou zijn.
Uiteindelijk werd een beslissing genomen: een winkeltje met 2 ramen, uiteraard een deur en binnenin heel wat rekken.

In de grote vakantie gingen Dhr. Van Belle, Dhr. Provoost en Dhr. Dumarey al aan de slag. Hout werd geleverd, materiaal bijgehaald. En tegen 1 september was het kader klaar.

In de lessen TA en Te konden de leerlingen proeven van echte realiteit: ze leerden vooruit denken, nauwkeurig werken, dat een raam moet recht zijn en een goot  een beetje scheef moet hangen. Meten, nog eens meten, her-meten… Een mooie oefening soms met bloed, veel zweet en enkele traantjes.





We mogen trots zijn op het resultaat: dit speelplaatswinkeltje, gebouwd met hulp van lln 1e graad, is toch wel uniek in de streek.


In de pauzes zal water aangeboden worden, fairtrade drank en versnaperingen. Ook ’t Blocnotje zal hier zijn thuis vinden.
Enthousiaste leerlingen gaan dit winkeltje runnen.

Na de bezinning en de film afblijven werd 't Winkeltje officieel geopend met de aanwezigheid van de pers, het doorknippen van het lint en aansluitend een feestelijke receptie.













Geen opmerkingen:

Een reactie posten